Ungdomskultur mot segregation

Initiativet växer för varje gång och i år är band och artister från sju av Göteborgs stadsdelar involverade i att bygga sociala broar över stadens segregerade områden. Kultur 4ür Göteborg sammanför kreativa ungdomar över osynliga gränser, som har mer gemensamt än vad de själva anar.

Tidning ETC, 11 juni 2017

Här vaknar minifestival till liv i Majorna

Efter några års dvala är det i år dags för idyllisk stadsfestival i Majorna igen. Precis bakom Bangatans entré till Gathenhielmska reservatet kommer evenemanget Stigberget svänger & svär att hållas fredag 16 juni. Avslutar kvällen gör Slowgold.

Tidning Göteborg Direkt, 8 juni 2017


 

Kamp och kultur mot segregation

Kultur 4ür Göteborg är ett projekt för ungdomar som genom musik, dans och poesi vill verka för att motverka segregation i Göteborg. Under fyra till-fällen under sommaren ställdes scener upp i fyra olika stadsdelar. ETC Göteborg följde med. 

– Vi är så fast här i förorten. Vi kommer inte i kontakt med sådan musik som de kör i Majorna och stan. Punk och rock och sådant, det har man inte här ute. Här i Bergsjön är det bara hiphop som gäller. Och de får i sin tur en chans att höra våra berättelser genom vår musik.

Patricia Andersson, deltagare 2016, Bergsjön.

– Jag är från Majorna och jag har aldrig varit i Hammarkullen. Vi är inte vana vid varandras musik. Det kändes lite så där att stå på scen där, för man märkte att de inte hängde med i vår musik. Men samtidigt så vill vi ju provocera, så på ett sätt är det nog bra ändå, säger hon.

Leo Dahlheim, deltagare 2016, Majorna.

Tidning ETC, 7 juli 2016