lanja.jpg

Lanja Rashid

Lanja är gräsrotsaktivisten med fingrarna i många syltburkar. Klimatkamp, sexualpolitik, asylfrågor - hon sliter för allt och alla. Särskilt mycket brinner hon för att engagera ungdomar i arbetet med att kombinera miljöfrågor och rättviseperspektiv. Utöver det hinner hon spela själv också, bland annat i fina Folkhemmet och med bästa Tilde Hjelm.

enver.jpg

Enver Ramirez

Det är få aktiva i hiphop-Sverige som inte någon gång har stött på Chato E.
Enver började sin bana som ung rebell i legendariska Hammerhill Click. Sedan dess har han hunnit skriva pjäser, gjort filmer, jobbat på kollo, snickrat ihop turnéer och byggt upp studios. I dagsläget driver Enver egna skivbolaget Ladron Recordings och hjälper ungdomarna på Aktivitetshuset att hitta sina egna uttryck i studion.

IMG_6786.jpg

Kalle Karlsson

Den gänglige gitarristen med Ted Gärdestad-frisyr har ett förflutet som strängplågare i mysmetallarna Hellsongs. Efter att ha spelat sig runt halva Europa hamnade han mer och mer på andra sidan - som arrangör. På något sätt föll äntligen alla bitar på plats under studierna på Kulturverkstan. Kombinationen av tidigare humanekologistudier, kollojobb, turnéliv och en ständig önskan om en mer hållbar och jämlik värld, resulterade i grundandet av föreningen Kultur 4ür Alle.